Roeselare bundelt alle sociale dienstverlening in één Welzijnshuis

Aan de onthaalbalie van het nieuwe Welzijnshuis : vlnr. diensthoofd patrimonium Peter Van der Velden, schepen Filiep Bouckenooghe, OCMW-voorzitter Geert Depondt, directeur Mens bij de stad Roeselare Wim Roef en stadssecretaris Geert Sintobin. © STEFAAN BEEL
Jos Remaut

Het nieuwe Welzijnshuis, gevestigd in een opmerkelijke nieuwbouw aan de Kleine Bassin, bundelt niet alleen de diensten van het OCMW en de werking van het stedelijk welzijnshuis Welwel, maar heel wat partners hebben er ook hun zitdag en het Sociaal Verhuurkantoor zelfs zijn centrale balie.

Gasthuisstraat 10, dit is vanaf deze week hét adres voor alle welzijnsvragen in Roeselare. Van deze centralisatie wordt de burger beslist beter : hij weet meteen waar hij moet zijn, en hij wordt niet meer van het een naar het ander gestuurd. Zo worden bijvoorbeeld de nodige attesten ter plaatse afgeleverd en moet je daarvoor niet langer naar het stadhuis.

Het Welzijnshuis biedt ook meer comfort en privacy : zo zijn de openingsuren heel ruim, is er mogelijkheid tot het maken van een afspraak vooraf, en zijn er aparte gesprekslokalen. Ook de kwaliteit van de dienstverlening zal sterker zijn, aangezien alle in het huis aanwezige partners met elkaar samenwerken, en de cliënten zoveel mogelijk begeleid worden door een en dezelfde dienstverlener.

Wie met welzijnsvragen of -noden zit, hoeft trouwens ook niet per se naar het Welzijnshuis te komen. Je kan er ook telefonisch terecht (051 80 59 00), of je kan intaken op het digitale loket via www.roeselare.be/inwoners/welzijn

Iedereen welkom op opendeurdag

De Roeselaarse bevolking krijgt ruim de gelegenheid om met het nieuwe Welzijnshuis kennis te maken : op zondag 27 september gaan de deuren wagenwijd open van 10 tot 17 uur. Mensen van de eigen diensten en initiatieven zorgen ervoor dat er allerhande leuke dingen te doen zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een workshop papieren bloemen knutselen volgen, of gekke bekken trekken en ze op de foto vereeuwigen. Er is muziek, draadpoppentheater, wensencafé…. kortom, je zal je niet vervelen.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier