Roeselaarse zussen Lies en Flore Casier ontwerpen juwelen onder naam ‘CISS’

De zussen Lies en Flore ontwerpen samen juwelen. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

‘CISS’ is een project van de zussen Lies en Flore Casier. Ze ontwerpen voornamelijk juwelen, maar er zijn ook plannen voor vlinderdasjes en meubels.

De zussen Lies (30) en Flore Casier (24) ontwerpen samen juwelen onder de naam ‘CISS’. Lies studeerde schilderkunst en geeft les in Brugge. Flore is pas afgestudeerd in de richting interieurvormgeving en productontwerp. “Aangezien ik pas in januari afgestudeerd ben en nog geen werk heb gevonden, is er dus veel tijd voor ‘CISS.”, vertelt Flore. “Het begon allemaal met juweeltjes in elkaar te prutsen voor onszelf. Ik houd mij vooral bezig met het fijne werk. Lies heeft daar geen geduld voor, dus houdt zij zich bezig met de ruwe werken”, aldus Flore.

“Eigenlijk zijn we er al een tijdje mee bezig, maar puur als hobby en zonder naam.” Tot hun broer Gorik De Karavan organiseerde, een pop-up platform voor lokaal talent. “Hij heeft ons gepusht om ons werk te tonen en hij heeft ook de naam bedacht”, vertellen de zussen. “Naar aanleiding van De Karavan werkten we als een klein fabriekje. We hebben toen nog veel juwelen gemaakt. We waren enorm nerveus, want het was de eerste keer dat we onze juwelen aan het publiek zouden voorstellen. Voor hetzelfde geld vonden mensen het echt lelijk, maar dat was gelukkig niet zo. We kregen veel positieve reacties en zaterdagavond hebben we zelfs nog een en ander bijgemaakt.” Lies stelde ook haar tekeningen tentoon. “Ik heb ervan wakker gelegen. Ik was echt zenuwachtig en tegelijk vond ik het erg spannend. Ik durf mijn tekeningen niet snel tonen aan mensen, maar bevestiging is altijd leuk natuurlijk. Binnenkort stel ik ze ook tentoon op een beurs in Knokke.”

Bekijk de juwelen op de Facebook-pagina van ‘CISS’.

(Marlies Maddens)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier