Roeselaarse Thomas Lefevere de jongste helikopterpiloot van het land

Samen met een kameraad. "Ik probeer altijd iemand mee te nemen als ik ga vliegen, dat maakt het nog een stuk plezanter." (GF)
Redactie KW

Amper 17 was Thomas Lefevere toen hij zijn brevet voor helikopterpiloot haalde, daardoor mag hij nu alleen met zowel de Robinson 22 als de Robinson 44 vliegen.

Thomas Lefevere vierde vorige vrijdag zijn achttiende verjaardag. Hij is de zoon van Patrick Lefevere, bekend als de grote man bij wielerploeg Omega Pharma-Quickstep, en Patricia Vercamer, met Dieter heeft hij nog een halfbroer. Hij is de jongste helikopterpiloot van het land en bij uitbreiding wellicht van de hele Benelux. Zijn brevet haalde hij een klein jaar geleden.

New York

Thomas is altijd al gepassioneerd geweest door de luchtvaart, al van toen hij nog heel klein was. “Ik speelde als kleine gast voortdurend simulatiespelletjes. Op mijn twaalfde trokken we met het gezin op vakantie naar New York, daar heb ik toen samen met mijn vader een helikoptervlucht rond de stad gemaakt en die ervaring was echt onvergetelijk. “Of ik een uiterste droom heb? Zelf vliegen over de Grand Canyon, dat moet de max zijn”, aldus Thomas. (TD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier