Roeselaarse schone dingt mee naar kroontje Miss Supermodel Belgium

© Joke Couvreur
Redactie KW

Katarina Szakácsová is een buitenbeentje in de wedstrijd Miss Supermodel Belgium. Ze groeide namelijk op in Slovakije en woont nog maar vijf jaar in ons land. Ze droomt ervan om ooit als psychologe aan de slag te gaan, tot zover wil ze haar kans wagen als model en misskandidate.

Katarina (17) kwam toevallig terecht in West-Vlaanderen. “Een zevental jaar geleden zijn mijn ouders tijdelijk naar België verhuisd voor het werk, mijn broer en ik verbleven toen bij mijn oma. Het was niet de bedoeling om zich hier definitief te vestigen, maar uiteindelijk bleek dat toch het geval. Vijf jaar geleden zijn wij dan naar België verhuisd. Eerst in Rumbeke en nu sinds enkele jaren in Roeselare”, zegt Katarina.

Miss Supermodel

Onlangs besloot ze om deel te nemen aan Miss Supermodel Belgium. Naast Katarina dingen er nog 22 andere kandidates mee naar het kroontje. “Als klein meisje was het al een droom om aan zoiets mee te doen. Vol verwondering keek ik naar de uitzending van Miss Universe op televisie. Enkele maanden geleden zag ik op Facebook een oproep voor de wedstrijd, dus besloot ik om mij in te schrijven.”

Activiteiten

De finale vindt pas in november plaats, tot dan wacht er Katarina en co een lange voorbereidingstijd. “Er staan heel wat activiteiten op het programma, gaande van sponsors bezoeken tot shoots en actes de présence. Het is de bedoeling dat ik mij op verschillende plaatsen toon en mezelf als het ware verkoop”, verduidelijkt Katarina. (Thomas Dubois)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier