Roeselaarse krijgt tien maanden voorwaardelijk voor valse geboorteakte van ‘baby Van Themsche’

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Ruth A. (26) uit Roeselare veroordeeld tot tien maanden cel en 600 euro boete, beiden met uitstel, voor schriftvervalsing.

Ze had een geboorteakte en een echografie vervalst om te laten uitschijnen dat tweevoudig moordenaar Hans Van Themsche de vader van haar baby was. Het kind bleek echter niet te bestaan. Ruth A. had in 2015 een erkenningsprocedure opgestart voor de familierechtbank in Antwerpen. Ze beweerde dat ze na een ongestoord bezoek in de gevangenis zwanger was geworden van Van Themsche en dat ze op 8 januari 2015 bevallen was van hun zoontje. Ze legde tijdens de procedure een geboorteakte neer, alsook een echografie.

Beide stukken bleken vals. Ruth A. bekende dat er helemaal geen kind was en dat ze alles verzonnen had om Van Themsche te treffen. Die stelde zich burgerlijke partij en kreeg een schadevergoeding van één euro provisioneel toegekend. Van Themsche zit momenteel een levenslange celstraf uit voor de moorden op peuter Luna en haar oppas Oulematou, op 11 mei 2006 in Antwerpen.

Ruth A. werd veroordeeld tot een straf met uitstel, maar de rechtbank koppelde daar wel een aantal voorwaarden aan. Zo moet ze zich verder laten begeleiden door een psycholoog en werk zoeken of een opleiding volgen. Ruth A. had in het verleden al een opschorting gekregen voor belaging en partnergeweld.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier