Roeselaarse forenzenparking wordt woontoren van dertien verdiepingen

Peter Soete

Architectenbureau Buro II en het Roeselaars stadsbestuur onthulden de plannen van een residentieel woon- en kantoorcomplex waar nu nog de forenzenparking is aan het Roeselaars station.

Dit wordt meteen de laatste schakel van de herwaardering en herinrichting van het Stationsplein. Blikvanger wordt een woontoren van 13 bouwlagen.

Op de forenzenparking, die eigendom is van de NMBS, komen twee appartementsblokken met binnentuinen en een woontoren met heel veel ‘groene accenten’ in de vorm van plantenterrassen. Gehoopt wordt dat alle goedkeuringen tegen eind november binnen zijn en dat de gefaseerde bouwwerken in augustus 2016 kunnen beginnen. Er komen in totaal 130 wooneenheden met handelszaken op het gelijkvloers en een kantoorgebouw tegen de spoorwegbedding. Er wordt aan de straatkant van de Stationsdreef en het Stationsplein niet hoger gebouwd dan de bestaande woningen. Grote verliezers in dit verhaal lijken de bewoners van residentie Rachel en Estel, vlak voor de forenzenparking, te zijn. Zij zullen hun zicht op Ooststraat verliezen en in de toekomst op een flatgebouw kijken.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier