Roeselaarse burgemeester Kris Declercq en chef Tim Boury winnen Kitchen Battle

Het Roeselaarse team met Kris Declercq en Tim Boury. © JVGK
Redactie KW

Zondag had het tweede deel plaats van Het Lekkerste Weekend van Kortrijk, met een kookwedstrijd tussen zes burgemeesters en hun meesterchef. Roeselare ging met de hoofdprijs aan de haal.

In de ‘Kitchen Battle’ namen zes burgemeesters het tegen elkaar op om het beste gerecht te brengen. Zij kregen hulp van hun plaatselijke topchef. Deelnemers waren Kortrijk met Vincent Van Quickenborne en Mathieu Beudaert van Table d’ Amis, Izegem met Bert Maertens en Angelo Rosseel van La Durée, Deerlijk met Claude Croes en Gilles Joye van Marcus, Waregem met Kurt Vanrijckeghem en David Bertolozzi van Berto, Roeselare met Kris Declercq en Tim Boury van Boury en De Panne met Ann Vanheste en Stéphane Buyens van Le Fox.

De opdracht bestond er in een voorgerecht en gerecht te maken. Een eminente jury onder leiding van de Boxy-tweeling oordeelde over creativiteit, originaliteit, smaak en het West-Vlaamse karakter. Uiteindelijk ging Roeselare na een spannende strijd met de trofee de Gouden Kitchen Battle Kookpot naar huis.

(PVH – foto JVGK)