Rodenbach tweemaal in de prijzen op Brussels Beer Challenge

© rodenbach.be
Redactie KW

De Belgische bieren hebben 62 medailles en bekroningen binnengehaald op de Brussels Beer Challenge 2017. Ons land stuurde de meeste bieren (322) in en was dan ook de grote winnaar van de bierwedstrijd. De Rodenbach Grand Cru en Rodenbach Classic vielen in de prijzen.

De Belgische brouwerijen waren uiteindelijk goed voor 17 gouden medailles. Rodenbach viel maar liefst tweemaal in de prijzen. In de categorie ‘Flanders Red Ale’kaapt de brouwer zomaar even de eerste én de tweede plaats weg. Rodenbach Classic is volgens bierkenner Jackson ‘het meest verfrissende bier in de wereld’ en Rodenbach Grand Cru leent zich uitermate tot degusteren. In het voorjaar kregen de Rodenbachbieren een volledige restyling.

De Belgische brouwerijen waren uiteindelijk goed voor 17 gouden medailles en ze haalden ook 19 zilveren en 14 bronzen plakken binnen, net als 11 speciale vermeldingen. Voor de wedstrijd proefde een internationale jury begin november in Namen meer dan 1.500 bieren blind. De volgende editie van de ‘BBC’ vindt plaats in Mechelen.

Goud voor Winterbie

Voor het tweede jaar op rij viel ook Winterbie van Brouwerij De Bie uit Wakken in de prijzen. Het bier haalde een gouden medaille binnen. Brouwerij De Bie kon vandaag de prijs niet in ontvangst nemen, omdat het op dit moment deelneemt aan de Food & Hotel Fair in Shanghai, de grootste beurs voor voeding en dranken in China. “Met onze deelname aan de Food & Hotel Fair willen we ons marktaandeel versterken in andere delen van de wereld“, vertelt bezieler Nicolas T’Joen. Het gaat hard voor Brouwerij De Bie. Het verdubbelde het voorbije jaar zijn productie en sloot een overeenkomst met een supermarktketen in Moskou. “In 2018 breidt de brouwerij zijn handelsactiviteiten uit naar Rusland. De bieren van De Bie zullen te vinden zijn in 188 winkels in Moskou“, vertelt T’Joen opgetogen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier