Rode Kruis Kuurne krijgt onderkomen in vroegere conciërgegebouw gemeentehuis

Het nieuwe lokaal van het RK Kuurne vanaf 1 juni is het oude conciërgegebouw van het gemeentehuis achter café West-Vlaanderen. © (JPDK - foto WDK)
Redactie KW

De gemeenteraad keurde donderdagavond de aanpassingen aan de samenwerkingsovereenkomst van de gemeente met de plaatselijke Rode Kruis Vlaanderen afdeling Kuurne goed.

Het pand aan het Marktplein waar het RK in de voorbije jaren huisde, wordt weldra afgebroken en de afdeling keek al enige tijd uit naar een nieuwe locatie. Burgemeester Francis Benoit (CD&V): “We passen de overeenkomst aan omdat de verhuizing van het RK dringend nodig is en gepland is voor einde mei. Het nieuwe lokaal ligt vlakbij het oude en is goed gelegen en heel zichtbaar. De gemeentelijke subsidie voor het RK wordt iets verhoogd omwille van de hogere huurprijs van de garage voor de ambulance. Er komt ook een AED toestel op de nieuwe locatie.”

OCMW voorzitter Bram Deloof (N-VA) verduidelijkte op een vraag van Fanny Decock (Open VLD): ” Het toestel is een van drie nieuwe toestellen die de gemeente aankoopt. Naast dit in het Rode Kruislokaal komt er ook een in het Dienstencentrum op Ter Groenen Boomgaard en een in het Senter in Sint-Katherina-Sente.”

Het Rode Kruis beschikt vanaf 1 juni over de volledige woning behalve een kamer op de eerste verdieping en een kleine bergplaats waar de gemeente het materiaal voor de wekelijkse markt opslaat. De kamer op de eerste verdieping zal ter beschikking staan van een andere organisatie De gemeente staat in voor alle energiekosten als elektriciteit, water en gas. Het RK draagt de kosten voor eventuele telecommunicatie. Het RK huisvest er het secretariaat, een les- en vergaderlokaal, een kleedruimte voor de vrijwilligers en een bergplaats voor het EHBO- en ander materiaal nodig voor de werking van de vereniging. Het RK dient wel zijn lokalen tijdens de kermisfeesten ter beschikking te stellen van de Joggingclub als secretariaat voor de halve marathon en voor de eventuele dopingcontrole. Voor eerste hulpcursussen en lesreeksen voor meer dan vijftien personen kan het RK ook nog gebruik maken van de gemeentelijke culturele infrastructuur en de grote zaal van de brandweerpost. De samenwerkingsovereenkomst loopt over de termijn van de lopende legislatuur plus één jaar.

(JPDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier