Rode Kruis dropt Eline De Munck en start stickerverkoop op strand van Bredene

27/04/17 om 13:39 - Bijgewerkt om 13:38

Minister-president Geert Bourgeois en Eline De Munck waren donderdagvoormiddag de eregasten.

Rode Kruis dropt Eline De Munck en start stickerverkoop op strand van Bredene

Eline De Munck, bekend van radio en tv, heeft donderdag de eerste sticker van de jaarlijkse Rode Kruisactie verkocht aan minister-president Geert Bourgeois. Beiden waren hiervoor speciaal naar het strand in Bredene afgezakt.

Veel schoon volk aan strandpost Duynegat in Bredene. Een delegatie van het Rode Kruis Bredene en van de basisscholen Zandlopertjes en VBS Duinen wachtten er samen met burgemeester Steve Vandenberghe en enkele schepenen de komst van Vlaams minister-president Geert Bourgeois af. Bourgeois zakte naar Bredene af om er de symbolisch eerste sticker van de Rode Kruis-veertiendaagse te kopen uit handen van Eline De Munck. Dit jaar prijken De Kiekeboes op de stickers.

De presentatrice kwam voor de gelegenheid met een Seaking naar Bredene gevlogen. Ze werd, onder de bewonderende blikken van enkele honderden schoolkinderen, vanuit de SAR-heli op het strand gewinched.

Ook Hubert Beuselinck, voorzitter van het Rode Kruis Bredene, was van de partij en genoot zichtbaar van het bijzondere moment voor zijn afdeling. "Rode Kruis Vlaanderen had ons gevraagd of wij deze symbolische actie wilden organiseren. We zijn uiteraard graag op de uitnodiging ingegaan.", gaf Johan Lambersy, pr van het Rode Kruis Bredene vooraf aan.

"Het was voor onze voorzitter, die zelf al enige tijd met gezondheidsproblemen kampt en aan een rolstoel gekluisterd is, tegelijk een mooie erkenning voor het vele werk dat hij in de afdeling steekt", vond Liesbeth Vercnocke, zelf al vele jaren vrijwilliger bij het Rode Kruis.

Na het officiële gedeelte nam Eline De Munck nog ruimschoots de tijd om kennis te maken met haar kleinste fans, die wat graag met haar op de foto gingen. Roos Matthys van het Rode Kruis Bredene maakte dan weer van de gelegenheid gebruik om de leerlingen van de twee basisscholen uitgebreid kennis te laten maken met de ziekenwagens van het Rode Kruis.

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!