Rode Kruis-afdeling Oostkamp heeft nu ook een ambulance

De vijf jaar oude Mercedes Sprinter kostte 30.000 euro. © PH
Redactie KW

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Rode Kruis Oostkamp werd de nieuwe ziekenwagen voorgesteld die recent werd aangekocht met de opbrengst van de stickerverkoop van de voorbije vijf jaar.

Bert Neyrinck, verantwoordelijke van de hulpdienst, vertelt: “We waren al twee jaar op zoek naar een wagen die een verrijking van onze diensten kon zijn. Die vonden we tweedehands bij een Duits brandweerkorps. Vanaf nu kunnen onze 27 vrijwilligers mensen rechtstreeks naar de spoedafdeling van een ziekenhuis voeren. Eerder gebeurde dat bij evenementen ook wel, maar dan met een wagen die we bij een andere afdeling moesten huren en ook volledig moesten doorrekenen naar de organiserende partij. Een nadeel voor onze mensen was ook dat ze voortdurend met andere wagens moesten rijden. Met deze vijf jaar oude Mercedes Sprinter, die ons 30.000 euro kostte, wordt dit dus anders. Ondertussen kunnen we op onze nieuwjaarsreceptie ons nieuw paradepaardje voorstellen”, klinkt het.

“We hebben hem volgens de richtlijnen en verplichtingen volledig ingericht zoals een ambulance van de dienst 100. Hij is dus perfect ook inzetbaar voor hun dienst. Onze andere wagen, de materiaalwagen, is al 16 jaar oud. Binnen een aantal jaar moet die ook vernieuwd worden. Een afdeling zoals die van ons dus continu investeren, niet alleen in het wagenpark maar ook in allerlei materiaal en uitrusting. Hopelijk denken de mensen daaraan bij de start van de jaarlijkse stickeractie op 19 april. We proberen met onze afdeling weer 3.000 stickers aan de man te brengen. Met dank natuurlijk aan alle vrijwilligers en aan iedereen die ons een warm hart toedraagt.”

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier