Rode Duivels stimuleren lagere scholen tijd vrij te maken voor sociale projecten

Redactie KW

De Rode Duivels lanceren samen met Ketnet en OUFtivi een nieuwe actie: ‘Duivelse +school’. Dat meldt de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag in een persbericht.

https://www.youtube.com/watch?v=qG9tFYbsh_w

Met de actie willen ze zo veel mogelijk lagere scholen stimuleren om tijd vrij te maken voor een sociaal project in de eigen gemeente of stad. Scholen die zich op deze manier engageren voor hun buurt, krijgen de stempel ‘Duivelse +scholen’. De tien meest creatieve en sociaal betrokken scholen mogen zich verwachten aan een bezoek van de Rode Duivels. Dat zal gebeuren op vrijdag 3 juni, vlak voor de afreis naar het EK in Frankrijk.

De Rode Duivels, met in dit filmpje Dries Mertens en Moussa Dembélé, moedigen de scholen aan om zo creatief mogelijk uit de hoek te komen bij het opzetten van hun initiatief. Dit kan gaan van de organisatie van wekelijkse wandelingen met bewoners uit een rusthuis tot de organisatie van een sport- en spelnamiddag voor kansarme kinderen. De scholen worden aangemoedigd om voor hun actie een samenwerking op te starten met sociale organisaties, vzw’s of instellingen uit de buurt. Tijd geven aan anderen staat centraal, wat betekent dat geldinzamelingen niet in aanmerking komen als sociaal project.

Duivelse spelers op bezoek

“Iedereen kan zijn steentje bijdragen om andere mensen te helpen”, zegt Rode Duivel Dries Mertens in het persbericht. “Ik hoop dat veel van onze jonge fans samen met hun klasgenootjes enthousiast zullen ingaan op onze oproep. Maak tijd voor een goed doel uit je buurt en misschien komen wij wel langs op jullie speelplaats!”

Lagere scholen die graag willen deelnemen aan deze actie kunnen zich inschrijven via www.ketnet.be (Nederlandstalige scholen) of www.ouftivi.be (Franstalige scholen). De registratieperiode loopt van dinsdag 29 maart tot en met vrijdag 13 mei. Eind mei zullen de Rode Duivels de tien scholen kiezen die het meest creatieve en sociaal geëngageerde initiatief hebben ondernomen. De bekendmaking van de winnende scholen zal gebeuren via Ketnet, OUFtivi en de Rode Duivelskanalen op 29 mei. Vijf dagen later komen de Rode Duivels langs bij de betrokken scholen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier