‘Rock that Block’ lokt Legofanaten naar Waregem

Gaetan Burm is zelf ook een verwoed verzamelaar van Lego. (Foto HDV)
Redactie KW

In ontmoetingscentrum Nieuwenhove vindt in het paasweekend een Legobeurs plaats. De deelnemers en exposanten zijn leden van de Lego User Group of Creators & Collectors.

Voor wie houdt van Lego en geweldig moeilijk te construeren bouwconstructies wil zien, wordt het paasweekend zeker een hoogtepunt. Gaetan Burm houdt dan in het ontmoetingscentrum Nieuwenhove in de Kerkhofstraat de derde editie van de Legobeurs ‘Rock that Block’. De deuren openen op zaterdag 31 maart van 13 tot 19 uur en op zondag 1 april van 10 tot 17 uur.

Wedstrijd

“Ook deze keer pakken we uit met een community build, waarbij de leden niet alleen apart werken, maar ook samen aan de slag gaan voor een of ander bouwsel met de blokjes”, vertelt Gaetan Burm. “De opdracht die ze daarvoor moeten uitvoeren, wordt ter plekke gegeven. Daarnaast staan ook twee prachtige werken van Jan Vanden Berghe in de schijnwerpers. Hij is een bekende naam in de wereld van Legobouwers. Hij zal er zijn ontwerp van de Menenpoort in Ieper tentoonstellen. Nieuw is ook zijn Chapelle Nôtre Dame du Haut, een kapel van de Zwitsers-Franse architect Le Corbusier in Parijs.” Daarnaast organiseert Gaetan Burm voor de bezoekers ook een bouwwedstrijd. Wie op zaterdag tussen 16 en 16.15 uur zijn of haar constructie meebrengt, maakt kans om uitgeroepen te worden tot Meester Bouwer binnen zijn of haar leeftijdscategorie. Daar is ook een prijs aan verbonden. “Dit jaar hebben wij ook de Leg-O-Theek in het ontmoetingscentrum, waar iedereen een setje kan ontlenen om daarmee aan de slag te gaan. Voor de kinderen voorzien wij een bouwhoekje waar zeker de allerjongsten zich kunnen uitleven met de blokjes.”

Toverblokjes

Inkomtickets kosten drie euro, kinderen van zes tot twaalf jaar betalen één euro, kinderen jonger dan zes jaar mogen gratis binnen. “Het inkomgeld gaat integraal naar ToverBlokjes, een vereniging die zich inzet voor het goede doel.” ToverBlokjes is een organisatie die kinderen in ziekenhuizen een bezoekje brengt met een setje van Legoblokjes waarmee ze zich kunnen vermaken tijdens hun opname. Die blokjes worden aangekocht met onder andere het toegangsgeld van de beurs in het ontmoetingscentrum van Nieuwenhove. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier