Robotopa Lucien zorgt voor animo op het strand van Zeebrugge

Redactie KW

De aanwezigen wisten niet meteen wat ze zagen op het strand van Zeebrugge. Een pop in een rolstoel maakte rare bewegingen en zorgde voor heel wat animo.

Al snel bleek het om Lucien Z te gaan. “Lucien zit in een rolstoel”, klinkt het bij de bedenkers van de act. “Dat houdt hem echter niet tegen om mensen aan te spreken en er fratsen mee uit te halen. Lucien wordt bestuurd vanop 200 meter afstand en kan van daaruit spreken en bewegen. Zowel zijn hoofd, nek, handen en rolstoel worden bestuurd op het moment zelf. Er zijn in de pop ook ogen verwerkt die kunnen rondkijken en zelfs kunnen knipperen bij vochttekort. Binnenkort trekken we er de straat mee op.”

Volgens de bedenkers is Lucien Z. de mechanische verwezenlijking van de gedroomde opa. “Wij zijn al jarenlang bezig met straatanimatie en dit is onze nieuwste creatie. Zijn eerste optreden was in april tijdens het evenement Gevleugelde Stad in Ieper. Nu hij op punt staat, starten de online marketing en mailings naar alle festivalorganisatoren.” Lucien zal binnenkort dus op heel wat evenementen te zien zijn.

(MM – foto MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier