Robert Dhondt nieuwe ereburger van de Konterdam

Het bestuur en heel wat ereburgers uit vorige jaren, wensten ereburger 2018 Robert Dhondt (met rode trui) proficiat. © (Foto BVO)
Redactie KW

Zondagmiddag stelde het bestuur van het Sport- en Feestcomité van de Konterdam in Stene (Oostende) Robert Dhondt aan als 42ste ereburger van de Konterdam.

Een ereburger woont niet op deze wijk van Stene, maar onderhoudt er wel een groot netwerk. Deze definitie is op het lijf geschreven van de 67-jarige Robert Dhondt. “Na mijn pensioen als chef-kok bij het OCMW in Oudenburg, nu drie jaar geleden, kon ik mijn interesse in het verenigingsleven ontplooien. Mijn tijd gaat naar Curieus Stene-Konterdam, de quizclub van De Schaperye, het filmfestival Oostende, Theater aan Zee … Het is voor mij werkelijk een eer om de titel te dragen, want de Konterdam is nog echt een wijk onder de kerktoren. Ik kom er graag, ben geen caféganger en toch erg gekend. Overigens treed ik in de voetsporen van mijn zoon Jan, de ereburger van de Konterdam uit 2004. Hij werd toen in de bloemen gezet wegens zijn rol bij de start van het ontmoetingscentrum De Schaperye”, aldus nog Robert Dhondt.

De aanstelling van de ereburger is maar één van de vele activiteiten in het kader van Konterdam Kermis. Het feest loopt door tot en met volgend weekend 30 juni en 1 juli.

(BVO – Foto BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier