Robbe Lambrecht alias dj Robex uit Meulebeke timmert aan de weg naar de top

Robbe Lambrecht: "Mijn stoute droom? Zonder twijfel een plaats op Tomorrowland." © Foto KM
Redactie KW

Bonkende beats, goed klinkende deuntjes en de dansvloer volledig op je hand krijgen: dat zijn kenmerken waarover je moet beschikken om het te schoppen tot een goede dj. Zo iemand is ook Robbe Lambrecht, die volop aan de weg naar de top aan het timmeren is.

Wanneer heeft de muziekmicrobe jou te pakken gekregen?

Robbe Lambrecht: “Al van kleins af was ik heel muzikaal aangelegd. Ik kon vroeger alle liedjes die toen in de Ultratop 50 stonden met naam en titel opnoemen, waardoor ik een beetje een wandelende muziekencyclopedie was. Op zolder speelde ik toen radio of was ik dj met de cd’s van mijn vader. Rond de leeftijd van negen jaar begon ik notenleer te volgen in de muziekschool in Meulebeke. Vervolgens heb ik trompet leren spelen, waarna ik startte met drummen en ook de djembé leerde kennen. De muzikale microbe heb ik dus zonder twijfel meegekregen van mijn vader die in zijn jonge jaren ook een tijd dj was als Studio Zweeblub.”

Hoe is het idee ontstaan om als dj aan de slag te gaan?

“Na het bespelen van drum en trompet had ik het muzikale luik vier jaar aan de kant geschoven om mijn grote droom om wielrenner te worden te kunnen verwezenlijken. Zo heb ik vier jaar aan wielrennen op competitieniveau gedaan, maar ik ondervond dat mijn toekomst niet in die sport lag. Na een concert van Dimitri Vegas en Like Mike in het Sportpaleis voelde ik het kriebelen om het zelf als dj te gaan proberen. Ik heb me toen ook een bescheiden dj-controller gekocht. Na vele uren oefenen en experimenteren op mijn kamer besloot ik om een mixtape online te gooien, waarop ik veel positieve feedback kreeg.”

“Mijn grootste voorbeeld is mijn vader, die in zijn jonge jaren ook dj geweest is”

“Na een tijd werd ik gevraagd om op een fuif te draaien en na lang twijfelen besloot ik om het te doen. Na die set was ik verwonderd dat het zo foutloos verliep. Dat betekende ook dat er ergens wel een toekomst in dit wereldje voor me lag. Dus ben ik veel beginnen oefenen en de tips van mijn vader beginnen opvolgen. Via sociale media ben ik mezelf ook beginnen promoten. Zo begonnen verschillende boekingen binnen te lopen van regionale fuiven, danscafés, maar ook van twee radioshows.”

Je hebt al op vele fuiven en in danscafés gedraaid, maar waar ben je het meest trots op?

“Dat wordt zonder twijfel mijn gig (live performance, red.) die op zaterdag 14 april in een stampvolle Ikon Antwerp gepland staat. Voor diezelfde organisatie sta ik dan op 25 mei in de Versuz in Hasselt. Ook ben ik heel trots op mijn gig voor het maandelijkse concept Fab Friday, want ik moest er opwarmen voor Ronnie Flex, een van de bekendste nederhoprappers van tegenwoordig. Eigenlijk ben ik trots op alle gigs die ik mag doen. Ook heb ik nog een komend project omtrent het WK voetbal waar ik heel trots op ben, maar nog niet te veel over mag lossen.”

Robbe Lambrecht alias dj Robex uit Meulebeke timmert aan de weg naar de top
© Foto KM

Als dj kan je vele kanten uit qua genres, maar welke genres dragen jouw voorkeur weg?

“Ik kan zowat alle stijlen aan. Dat gaat van hiphop over dance naar retro. Echter blijft mijn voorliefde bij urban, dus denk ik een beetje de richting van het clubgenre uit te gaan. Al doe ik een fuif of festival op zaterdag ook met heel veel plezier en passie.”

Een goed klinkende dj-naam moet er natuurlijk ook zijn. Van waar is dj Robex afkomstig?

“Het vinden van een goed klinkende dj-naam was heel moeilijk. Ik wou iets dat bleef hangen, waar mijn naam in terug te vinden was en er moest ook een kenmerk in de naam zitten. Een vriend stelde al lachend de naam Robex voor en dat werd het. Daar is mijn naam in terug te vinden en het klinkt ook wat professioneler. De X gebruik ik ook als kenmerk en die letter is terug te vinden in mijn logo.”

Privé

Robbe Lambrecht (19) woont bij zijn ouders aan de Gentstraat in Meulebeke.

Opleiding

Hij is net afgestudeerd in de richting houtbewerking aan het VTI van Izegem.

Vrije tijd

Robbe zet graag eens een stapje met zijn vrienden en vindt het leuk eens te fietsen met zijn beste vriend die wielrenner is. Daarnaast is hij veel bezig met zijn grote passie: muziek.

Heb jij als dj voorbeelden waar je naar opkijkt?

“Mijn grootste voorbeeld is natuurlijk mijn vader, maar nog een groot voorbeeld is de wereldberoemde dj Don Diablo omdat hij heel veel gevoel in zijn muziek steekt en ook zijn fans en familie heel dankbaar is. Dat toont hij ook in zijn shows. Verder kijk ik op naar Belgische clubdj’s zoals dj Maori en Michaël Armani omdat ook zij vrij jong zijn en al veel bereikt hebben. Graag zou ik ook eens willen samenwerken met een goede kennis van mij: Dennis Cartier, die eerder al op Tomorrowland speelde. Hij heeft een aparte stijl. Ik kijk stiekem naar hem op.”

Je bent nog volop in opmars. Waar hoop je binnen een paar jaar te staan en welke stoute droom heb je als dj?

“Ik hoop van mijn hobby mijn job te kunnen maken en toch wel een heel bekende dj te worden. Vooral in België, maar ook internationale faam is welkom hoor. Graag zou ik ook veel tijd willen steken in het producen van eigen muziek. Wat mijn stoute droom betreft, is dat zonder twijfel een plaats op Tomorrowland.”

Om jouw carrière uit te bouwen kan je natuurlijk rekenen op mensen die je steunen. Wie is jouw grootste steun om je droom na te jagen?

“Mijn ouders. Zij gunnen mij dit volledig en steunen mij ook ten volle, net als mijn hele familie. Veel steun krijg ik ook van mijn vrienden, die elk weekend staan te springen voor een backstageplaats.”

(Kenny Martens)