Rik Vandercruyssen met pensioen in Politiezone Gavers

Redactie KW

DEERLIJK – Het wordt voor Rik Vandercruyssen aftellen naar 1 februari. Op die dag gaat hij officieel bij de PZ Gavers met pensioen na een loopbaan van 36 jaar.

Hij was vele jaren de jongste in de Deerlijkse politiekorps. Na het vormen van de zone Harelbeke-Deerlijk kreeg hij meer en meer verantwoordelijkheid en werd in 2001 hoofdinspecteur.

Binnen de PZ Gavers was hij zowat de coördinator van de wijkinspecteurs. Er voor zorgen dat de opdrachten correct werden uitgevoerd, vervangingen als een wijkinspecteur afwezig was, uur- en verlofregeling in goede banen leiden. Na de zitting van de politieraad werd hij gehuldigd door voorzitter Alain Top. Claude Croes en commissaris Pierre Thomas sloten er zich graag bij aan. “Rik had meestal de leiding over plaatselijke wielerwedstrijden. Met de nodige flair kon hij opduikende problemen de kop indrukken. Altijd hulpvaardig en hij had een “kalmerend” karakter bij eventuele conflicten. Hij was ook steeds aanspreekbaar.”

Hoe wordt de nieuwe ingevuld? “Ja, ik heb een aantal hobby’s die ik verder wil verzorgen. Mijn zorg voor veel brandhout is er één van. Ik ben een fervent fietser.”

Voor de afscheidnemende stond een geschenk klaar en voor zijn vrouw Marie-Paule waren er bloemen. (MV)

Foto: Rik Vandercruyssen gaat met pensioen bij de PZ-Gavers. (Foto MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier