Rik Gevaert stapt uit Oostnieuwkerkse gemeenteraad

© Joke Couvreur
Redactie KW

Rik Gevaert (CD&V) stapt met onmiddellijke ingang uit de gemeenteraad. Gezondheidsredenen liggen aan de basis van zijn beslissing. Hij wordt opgevolgd door een andere Oostnieuwkerkenaar: Gwendolyn Vandermeersch.

Oostnieuwkerkenaar Rik Gevaert (52) maakt reeds zestien jaar deel uit van de Stadense gemeenteraad. De voormalige schepen van onder andere jeugd en mobiliteit zit sinds de vorige verkiezingen, waar hij nog meer dan 800 stemmen haalde, op de oppositiebanken.

Kalmer aan doen

“Mijn ontslag heeft niets te maken met de politieke toestand van de gemeente. Gezondheidsredenen vormen de basis van mijn beslissing”, aldus Gevaert die met Electro André Gevaert een bedrijf in Oostnieuwkerke runt. Eind vorig jaar kreeg het gemeenteraadslid last van hartritmestoornissen. De dokter raadde hem toen aan om het wat kalmer aan te doen. Intussen stapte Gevaert ook uit het bestuur van Unizo Oostnieuwkerke.

Op donderdag 28 april staat de volgende gemeenteraad in Staden op de agenda. Rik Gevaert zal er dan al niet meer bij zijn. Hij wordt vervangen door partijgenoot Gwendolyn Vandermeersch (49). De Oostnieuwkerkse is momenteel OCMW-raadslid en was reeds drie jaar voorzitster van CD&V Staden.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier