Rijke cafégeschiedenis van Tielt te kijk in unieke tentoonstelling

Patrick Acx en Hannes Vanhauwaert, stadsarchivaris. (Foto LVA)
Lieven Vancoillie

De expo ‘Tieltse bieren en brouwerijen” in de voorhal van het stadhuis is de kroon(kurk) op het vele werk. Het sluitstuk van het Tielts jaar van het bier en de brouwerijen.

De stad Tielt focust dit jaar extra op bier, brouwerijen en cafés. “2017 was voor Tielt het jaar waarin de Tieltse bieren en brouwerijen centraal stonden”, zegt stadsarchivaris Hannes Vanhauwaert, die meehielp aan het opzetten van een tentoonstelling in de voorhal van het stadhuis.

Tijdens de expo, die loopt vanaf morgen maandag 27 november tot en met 10 december in de voorhal van het stadhuis, kan je kennismaken met een volledig historisch overzicht van de Tieltse bieren en brouwerijen en worden de huidige Tieltse bieren toegelicht. “We hebben niet de volledigheid nagestreefd. We werken rond een aantal thema’s.”

De expo toont hoe rijk de biercultuur in Tielt was/is. Naast een tijdslijn werd ook een deel van een oud café nagebouwd. Op een indrukwekkende video zijn heel wat foto’s van vroeger te zien. Meer informatie over openingsuren vind je op de website www.tielt.be. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier