Ridders en Noormannen deze zomer aan het werk in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Peter Soete

Roeselare bundelt deze zomer opnieuw de krachten en biedt inwoners en bezoekers om en bij de 150 activiteiten aan in de stad. Thuisblijvers moeten zich zeker niet vervelen en bezoekers kunnen mee genieten van leuke activiteiten in de stad.

De diensten van Sport, Jeugd, Cultuur en Toerisme van de stad Roeselare pakken deze zomer uit met een gevarieerd aanbod om een leuke vakantieperiode te beleven in de stad zelf.

We zetten er enkele in de kijker. Op 7 en 8 juli wordt het Roeselaarse stadspark omgetoverd tot een historische plaats. In het event ‘Ridders en Noormannen’ is men ooggetuige van een gevecht tussen Noormannen en Franken en een historisch Middeleeuws gevecht. Het jonge volkje kan deze zomer ‘Wild spelen’ met de stad en kan enkele ‘vergeten’ groene plekjes in de stad omtoveren in een kamp of speelterrein. Ook de sportievelingen komen aan hun trekken met de GP Jean-Pierre Monseré op 7 juli, het Natourcriterium op 31 juli en de fietsvierdaagse West-Vlaanderens Mooiste van donderdag 23 tot zondag 26 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier