Reygerwegel geopend in Ichtegem

Gemeentebestuur, Milieuraad en eigenaars heropenden zaterdagvoormiddag de Reygerwegel in Ichtegem. (Foto HH)
Redactie KW

In Ichtegem werd zaterdagvoormiddag de Reygerwegel heropend. Het fiets- en wandelpad van 312 m lang verbindt de Keibergstraat en de Arthur Coussensstraat doorheen een prachtig vergezicht.

De Reygerwegel staat vermeld op de Atlas der Buurtwegen van 1841 en diende vroeger om op een makkelijke manier met paard en kar tot bij de Reigermolen te komen, gelegen in de naburige Reigermolenstraat. Een 50-tal jaar terug raakte de weg echter in onbruik en verdween. Op initiatief van de Werkgroep Trage Wegen van de gemeente werden vorig jaar verkennende gesprekken aangeknoopt met de twee eigenaars, Herman Vanholm en Hubert Bolliou. Zij waren onmiddellijk bereid om de wegel weer open te stellen.

Het gemeentebestuur zette de 2 m brede wandelwegel volledig af met 314 kastanjehouten palen en zorgde voor een ondergrond van steenslag en dolomiet. Het resultaat is een heel mooie voet- en fietsersweg – niet voor bromfietsen en paarden – die van de Keibergstraat bergaf naar de A. Coussensstraat loopt. Je hebt er een prachtig vergezicht op het plateau van Wijnendale met de Ruidenberg, de kerktorens van Ichtegem en Koekelare en bij helder weer op de kust. Het is ook een veilige fiets- en wandelweg waarlangs je de drukke Diksmuidebaan en het kruispunt De Reiger kan vermijden.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier