Reuzin Emma nieuwste inwoner van Kortrijk

Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Zondag werd de nieuwe reuzin Emma voorgesteld aan het grote publiek. Emma is de dochter van de Kortrijkse reuzen Manten en Kalle. Zij veroverde meteen alle harten. Het hoogtepunt van Sinksenzondag volgens velen.

De verwachtingen waren hoog gespannen: zou het een jongen zijn of een meisje? Het is een meisje geworden met vlasblond haar en blauwe ogen. Emma is een realisatie van Bolwerk onder leiding van Servaas en Ruben Benoit. “Het is de allereerste wandelende reus in Vlaanderen”, aldus Ruben. Klokslag 15 uur startte Emma haar wandeling door de stad. Met succes. “Het is een mooie reus geworden. Het is bijzonder leuk – zeker voor de kinderen – dat haar ogen en hoofd kunnen bewegen en dat ze kan wandelen”, getuigt Emilie Vanbiervliet, die met de kinderen Elena en Jonas speciaal naar Kortrijk kwam. “Ik hoop dat ze de reuzin nog dikwijls opvoeren bij speciale gelegenheden. Haar naam is ook goed gekozen: modern en trendy, dat zal bijblijven.”

Reuzin Emma nieuwste inwoner van Kortrijk

Duizenden bezoekers profiteerden van het mooie weer om te genieten van de rommelmarkt, de vele randanimatie en uiteraard de Leieboorden.

Reuzin Emma nieuwste inwoner van Kortrijk

Carla en Johan uit Bissegem trokken om 9 uur al naar de rommelmarkt en genoten in de namiddag nog na op een terrasje. “We gaan vooral op zoek naar mooie merkkledij”, vertelt Johan. “Zelf stonden we vroeger vaak op rommelmarkten, we weten dus waar we op moeten letten. Bij kleren moet je vooral de verkopers zelf in het oog houden. Zij hebben de kleren gedragen, als zij er goed uitzien kan je een slag slaan”, lacht Carla.

Carla vond enkele mooie terraslantaarns.

Reuzin Emma nieuwste inwoner van Kortrijk

Wie zin had in optredens kon terecht op het Schouwburgplein met kleppers als Laura Tesoro en Coco Jr. Er werd gefeest en gedanst to in de late uurtjes. Zondagavond sluit Yevgueni Bockor Rock af.

Reuzin Emma nieuwste inwoner van Kortrijk

https://www.youtube.com/watch?v=ahJimLtHa3s

(Peter Van Herzeele/Annelies Nollet/foto’s en video Tom Vanderghinste)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier