Reuzenstoet brengt veel volk op de been in Bissegem

Redactie KW

De eerste reuzenstoet in Bissegem met 29 reuzen, twee muziekgroepen, een draaiorgel en twee volksdansgroepen bracht veel volk op de been.

Vooral in de Driekerkenstraat en in de Hendrik Dewildestraat aan woonzorgcentrum Biezenheem bliezen veel mensen verzamelen om de eerste grote reuzenstoet in het dorp te bewonderen. De stoet werd voorafgegaan door de Leieambassadrice en haar eredames en de Bissegemse reuzin Minneke met in haar handen een portret van haar bezieler Bertrand Coussens, die enkele maanden geleden overleed. Het idee voor een grote reuzenstoet kwam van Bertrand, samen met Freddy D’hondt, Carlos Debucquoy en Philippe Verschaete van de Reuzengilde, die ondertussen al uitgebreid is.

Onmiddellijk na Minneke zorgden de dansende reuzen uit Ath voor heel wat animatie. Verschillende reuzengildes uit onze provincie en erbuiten liepen in de stoet mee.

Ook Kalle, één van de drie reuzinnen die onlangs ‘gered’ werd, werd getrokken door één van de verschillende tractoren die meereden in de stoet. Voor Kalle en de drie andere reuzen met enkel een buste wordt nu door de Bissegemse reuzengilde een budget gezocht om hen weer als volwaardige reuzen te ‘renoveren’.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier