'Reuzenrad van Parijs' tijdens Halloweenperiode geparkeerd op Grote Markt van Ieper

13/10/16 om 10:08 - Bijgewerkt om 11:43

De opbouw van het reuzenrad 'Roue de Paris' is bijna klaar, vrijdag om 19 uur wordt het reuzenrad feestelijk geopend.

'Reuzenrad van Parijs' tijdens Halloweenperiode geparkeerd op Grote Markt van Ieper

Het reuzenrad is een imposante attractie en geschikt voor mensen zonder hoogtevrees. © (Foto EG)

Het reuzenrad is met zijn 55 meter hoogte vrij imposant. Het zal van 14 oktober tot 7 november tijdens de Halloweenperiode draaien op de Grote Markt. Wie een ritje op het reuzenrad wil maken, krijgt gedurende 10 minuten een prachtig zicht over de stad en krijgt zelfs een kijkje over het dak van de Lakenhallen.

Het reuzenrad dat al in Parijs stond opgesteld, luidt zo de Halloweenactiviteiten in. "Kinderen die in hun mooiste griezeloutfit naar het openingsevent op de Grote Markt komen, maken kans op een leuke prijs. Er staat die avond trouwens heel wat aangepaste animatie op het programma, met optredens van de drumband van de Heilige Familie, de heksen uit Beselare, acrobaten, figuranten uit Belle, enzovoort", zegt Unizo-voorzitter Peter De Groote. "Er zijn ook een 100-tal gratis tickets te winnen om Ieper en omgeving van uit hogere sferen te beleven en er zijn ook tickets voor Halloween in Bellewaerde te winnen. Het reuzenrad draait op weekdagen van 10 tot 21.30 uur en van 10 tot 24 uur op vrijdag, zaterdag en zondag. Een ticket voor volwassenen bedraagt 8 euro en 5 euro voor kinderen tot 12 jaar."

Etalagewedstrijd

"Elke zaterdagnamiddag trakteren heksen de voorbijgangers op Halloweensnoepjes en spelen de Halloweengriezels muziek in de winkelstraten. Animatoren toveren alle lieve bengeltjes om tot huiveringwekkende monstertjes. Op zaterdag 29 oktober vanaf 16.30 uur trekt een Halloweentocht met kinderen uit de lagere scholen door de stad. Ook heel wat handelaars verlenen hun medewerking en toveren hun etalage om in een aangepast Halloweenthema. Tussen 14 en 31 oktober kan iedereen zijn favoriete vitrine in de prijzen stemmen via een privébericht op de facebookpagina Shop in Ieper". Info: www.shop-in-ieper.be, economie@ieper.be.

(Foto EG)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!