Reuzengilde neemt jaarlijkse markt van Bissegem over

v.l.n.r. Frieda Dujardyn, Linda Robensyn, Carlos Debucquoy, Freddy D'Hondt en Philippe Verschaete van de Reuzengilde Bissegem. © (foto EDB)
Redactie KW

De organisatie van de jaarlijkse markt in Bissegem tijdens het vaderdagweekend wordt dit jaar overgenomen door de Bissegemse Reuzengilde, die wel subsidies misloopt.

“We vonden het zonde dat de jaarlijkse markt in Bissegem na 40 jaar zou verdwijnen”, valt Freddy D’Hondt van de Reuzengilde met de deur in huis. “We sloegen de handen in elkaar met de Ambulante Zelfstandigen, die met meer dan 200 actieve leden de organisatie van de markt op zich nemen. Wij organiseren heel wat animatie, maar zorgen wel dat het volk in de vooravond niet wegtrekt van de markt voor optredens.”

Animatie

Zowel zaterdag als zondag is er een gratis tekenwedstrijd, komt er een clown, organiseert de kleuterschool grime en ballonplooien, is er een oldtimershow in de Meensesteenweg en zijn er kermisattracties op het Vlaswaagplein en Bissegemplaats. In het centrum is er ook een soccerpooldemonstratie. Zoals elk jaar organiseert de Gezinsbond een kinderrommelmarkt in de Hoogweg en geeft dansstudio Steps een dansdemonstratie. “Natuurlijk is ook reuzin Minneke van de partij”, klinkt het bij de Bissegemse Reuzengilde.

Voor de mensen die verder dan de spoorweg willen zijn in de Gullegemsesteenweg, is er een shuttlebusje voorzien om over te steken via de spoorwegovergang in de Heulsestraat.

Minder subsidies

De eerste Feestmarkt@Bissegem wordt officieel geopend op zaterdag 10 juni om 17 uur met Die lustigen Freunde en de Leie-ambassadrice 2016.

De Reuzengilde is er klaar voor, maar Freddy betreurt wel dat de subsidie van meer dan 1.000 euro, die werd uitgereikt door de cel economie, wegvalt omdat de mensen van de Reuzengilde geen handelaars zijn. “We vallen dus terug op een subsidie van 250 euro per dag. Daarenboven betaalt stad Kortrijk vanaf nu ook geen Sabam meer voor evenementen in de deelgemeenten”, zucht Freddy.

Zoektocht

De feestmarkt betekent ook de start van de fotowandelzoektocht ‘Bissegem Zomert’. “Het is een zoektocht in het teken van reuzen en erfgoed”, vertelt Carlos Debucquoi. Deelnemen aan de fotozoektocht kan tot op het geboortefeest van reus Bertrand op vrijdagavond 7 juli. Het deelnameformulier voor de zoektocht kan verkregen worden bij reuzin Minneke op de feestmarkt. Daarna kan je alles verkrijgen in Wijkteam De Vlaskapelle of downloaden op www.bissegem.com/zoektocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier