Reuzenfeest voor Filomena en Yvo in Zwevegem

De 'Wentelteefjes', enkele vrouwelijke gelegenheidszangtalenten van de Kappaert, brachten er ook het 'Reuzenlied'. © GV
Redactie KW

Zaterdagnamiddag werd het diamanten huwelijksjubileum gevierd van de reuzen van de Kappaert, Yvo Bloeiaard en Filomena Mentenaire.

Zij huwden op 1 september 1957 en konden nu dus hun diamanten jubileum vieren. Men wilde de zaken groots aanpakken en organiseerde meteen een reuzenstoet. Die trok van de Kappaert via het Gemeentepunt naar het centrum van Zwevegem om zo via de Otegemstraat opnieuw de Kappaert te bereiken. Het werd een mooi folkloristisch geheel waarop heel wat reuzen verwacht werden. Omdat echter gevreesd werd dat het slecht weer zou zijn, hielden diverse organisaties hun reuzen echter thuis.

Tijdens een halte aan het Gemeentepunt werden de reuzen en hun gevolg ontvangen door de gemeentelijke overheid. Zoals het bij een diamanten jubileum past, moest hier ook het ‘Gouden Boek’ getekend worden. Omdat de reuzen eerder onhandig zijn, werd dit gedaan door hun peter en meter. De reuzen werden onlangs gerestaureerd en kregen daarbij ook een peter en meter. Marie-Anne Lagaisse, echtgenote van wijkburgemeester Rudy Favere, en Ignace Lavaert, namen die taak op zich.

De ‘Wentelteefjes’, enkele vrouwelijke gelegenheidszangtalenten van de Kappaert, brachten er ook het ‘Reuzenlied’. Ze werden daarbij ondersteund door Marnic Veys op zijn accordeon.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier