Reuzen opnieuw in het straatbeeld in Roeselare

Duizendpoot John Huvaere, projectleider van Reusselaere, doet een warme oproep aan de Roeselaarse bevolking om zich als reuzendrager of -duwer te melden bij hem zodat de Roeselaarse reuzenfamilie opnieuw in het straatbeeld kan verschijnen. (Foto SB) © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Bij de opening van de Batjes krijgen we opnieuw enkele reuzen te zien. Het is het startschot voor de reuzen 2.0, waarbij ze meer dan ooit in het straatbeeld te zien zullen zijn.

Roeselare is een reuzenstad. Of was dat toch lange tijd. Met achttien reuzen zijn ze een van de toppers in ons land. Jammer genoeg staan ze al veel te lang binnen stof te vergaren in de stedelijke werkplaatsen in Dipod. Jammer, zo vond voormalig schepen van Cultuur en nu burgemeester Kris Declercq. Dus enthousiasmeerde hij enkele mensen om de reuzen nieuw leven in te blazen.

Trekker werd John Huvaere, hij bouwde een team rond zich en die werkgroep zorgt er nu voor dat de reuzen onder de noemer van Reusselaere opnieuw in het straatbeeld te zien zullen zijn. Te beginnen op vrijdag 24 juni, dan zal Rolarius officieel de sleutel van de stad ontvangen bij de opening van de Batjes. Het is tevens het moment waarop het Vat van Rodenbach zal aangeslaan worden.

Het is de bedoeling om de reuzen van dan af aan meermaals bij festiviteiten te betrekken, binnen en buiten Roeselare. Daarvoor is de werkgroep nog steeds op zoek naar dragers. Wie geïnteresseerd is, mag zich steeds aanmelden.

Alle info via http://www.bieterf.be/projecten/neuzen-naar-reuzen

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier