Retrofietshappening van start onder stralende zon in Oudenburg

De happening ging onder een stralende zon van start. © LINR
Redactie KW

De jaarlijkse Retrofietshappening, een organisatie van Onvergetelijke Retrofietsen Ettelgem (ORE), ging zaterdagochtend onder een stralende zon van start.

Onder de naam Driekoningenroute rijden de deelnemers vandaag van Oudenburg naar Vijfwege in Vlissegem, naar het legendarische café Driekoningen in Houthave, naar ‘t Kloeftje in Stalhille om na een bezoek aan Kings Koffie in Oudenburg te eindigen aan ‘t Geluk in de Weststraat. ‘s Avonds is er een receptie voor deelnemers en genodigden, gevolgd door een souper en animatie.

Zondag 10 juli staat de tweede tourrit op het programma. Van Oudenburg gaat het naar Stene voor een stop aan restaurant De Vlasschaard. De bonte bende rijdt dan naar café Cornelius in Snaaskerke, naar ‘t Kraaienhof in Gistel om te eindigen aan café Monico in Ettelgem.

De happening wordt een heel jaar voorbereid door het echtpaar Eric en Ria Desmedt-Dely. Hun doel is mensen enthousiast te maken voor oude fietsen en de deelnemers een fijn weekend te bezorgen, de vriendschapsbanden aan te halen en te genieten van kust en polders rond Oudenburg.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier