Retrofietsgebeuren lokt 185 deelnemers

De groep zette zich in de Abdijlaan in beweging voor een rit van 30 kilometer. Vooral de hoge bi's kennen heel veel bewondering. (Foto LIN)
Redactie KW

Het Internationale Retrofietsgebeuren, een organisatie van Onvergetelijke Retrofietsen Ettelgem (O.R.E.), trekt jaar na jaar meer deelnemers.

Deze keer mocht organisator Eric Desmet 185 fietsers uit eigen land, Nederland, Frankrijk, Engeland, en zelfs van over de plas verwelkomen. Het fietsweekend ging op vrijdagavond traditioneel van start met een beurs van oude fietsen en fietsonderdelen. Zaterdagmorgen stonden de deelnemers al vroeg paraat, met retrofiets en uitgedost in retrokledij, om aan de toertocht van 30 kilometer te beginnen. Ze kregen voor een veilige rit de zegen van diaken Jos Desmeth. De tocht ging naar Stene-dorp, waar een eerste stop voorzien was. Daarna reden ze naar Bredene om wat te verpozen in surfclub Twins. Vervolgens richting Blauwe Sluis voor de lunch om rond 17 uur weer in Oudenburg aan te komen waar in ‘t Geluk nog een drankje wachtte.

Foto 1: Organisator Eric Desmet met zijn hoge bi en diaken Jos Desmeth die de groep zegende en een veilige rit toewenste. (Foto LIN)
Foto 1: Organisator Eric Desmet met zijn hoge bi en diaken Jos Desmeth die de groep zegende en een veilige rit toewenste. (Foto LIN)

Prijzen

De eerste dag wordt afgesloten met een avondfeest in cc Ipso Facto. Zondag staat een tweede rit op het programma. Dan rijden ze de Bourgondiëroute. Het fietsweekend wordt op zondagavond afgesloten met de uitreiking van de prijzen en een spaghettifestijn.

O.R.E. neemt op zaterdag 18 en zondag 19 juli deel aan het Belle Epoquefeest in de Zoo van Antwerpen en is op 1 augustus te bewonderen tijdens Trammelant in De Haan.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier