Restaurantpersoneel parkeert de wagens van klanten in Kortrijk

Klanten kunnen via de Grote Markt tot aan de voordeur van Table d'Amis rijden. © LOO
Redactie KW

Voortaan kunnen de klanten van restaurant Table d’Amis in Kortrijk hun wagen tot voor de voordeur rijden. Het restaurantpersoneel parkeert de wagen. “Klanten blijven weg omdat ze het gevoel hebben dat het centrum onbereikbaar is”, vertelt Matthieu Beudaert. “Daarom bieden wij deze extra service aan.”

Voor 10 euro extra kan je voortaan met je wagen tot aan de voordeur van restaurant Table d’Amis rijden en zet het restaurantpersoneel je wagen voor je weg. “De jongste tijd krijgen we minder klanten over de vloer”, vertelt zaakvoerder en chef-kok Matthieu Beudaert. “Sinds Boerenhol een woonerf is, mag je daar niet meer parkeren. Die situatie wijzigde met de opening van ondergrondse parking Houtmarkt. Hoewel er een parking is op wandelafstand, krijg ik toch vaak klachten over parkeerproblemen en de werken in de stad. Mijn buikgevoel zegt dat mijn klanten daardoor ook wegblijven. De mensen associëren Kortrijk momenteel met verkeersproblemen… en ze blijven weg. Bovendien heb ik ook wel klanten die niet meer zo heel goed te been zijn en problemen hebben om die afstand te overbruggen.”

Compromis

De sterrenchef wou een oplossing bieden en zat daarvoor samen met het stadsbestuur en Parko. “Uiteindelijk zijn we tot een compromis gekomen. De mensen mogen over de Grote Markt tot aan de voordeur van het restaurant rijden en wij zetten de wagen binnen de vijftien minuten weg. We doen dat voor een kleine meerprijs van 10 euro. Ik hoop daarmee een aantal klanten weer over de streep te trekken.” Tegelijk promoot hij de parking Houtmarkt. “Eigenlijk is die vlot bereikbaar via de ring rond Kortrijk, zonder dat je last hebt van de wegenwerken aan het station of de Leie. En die is op amper 200 meter van het restaurant. De parking wint aan populariteit, maar is nog niet bekend genoeg.”

Jongeren aantrekken

Daarnaast wil Matthieu ook een jongerenpubliek aanspreken. “Voor jongeren is de drempel naar een sterrenrestaurant hoger door de prijs. Woensdagavond is mijn kalmste avond, dus bied ik jongeren tot 30 jaar de kans om een all-in-menu te komen eten. Voor 85 euro krijgen ze een viergangenmenu, aperitief en wijn inbegrepen. Voor jongeren is het belangrijk dat ze vooraf weten hoeveel ze zullen moeten betalen. Het is een idee dat ik opdeed bij een collega-restaurateur.”

(MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier