REPORTAGE Tienduizend eendjes op de Leie in Kortrijk

DUC RACE VOOR HET GOEIE DOEL Van links naar rechts: - Olivier Rogiest - Matthieu Laevens - Ria Depraeter - André Bonnel - Hanne Pareit - Francis Rodenbach © FOTO LOO
Redactie KW

Op zondag 11 mei organiseert serviceclub de Ronde Tafel 24 Kortrijk in samenwerking met Mini Monserez een Duck Race. De winnaar gaat naar huis met een gloednieuwe mini. De opbrengst van het evenement gaat naar Amp Football Belgium.

Op de Leie een Duckrace met tienduizend eendjes die een afstand van 400 meter afleggen. De eigenaar van het eendje dat als eerste over de meet komt wint een Mini One Hatch ter waarde van 17.900 euro. De race zelf staat onder toezicht van gerechtsdeurwaarder Frank Picquart die zal toezien op correcte verloop van de wedstrijd. Iedereen die een eendje ‘adopteert’ in de vorm van een lot van 5 euro, als steun voor de sociale werken van vzw Ronde Tafel Kortrijk, kan deelnemen. Je kan voor de wedstrijd een eendje adopteren na verplichte registratie op kortrijk.rtduckrace.be. Op de dag zelf wordt vanaf 15 uur een heus Duckdorp opengesteld voor het publiek met randanimatie voor klein en groot.

Mexico

De opbrengst gaat naar Amp Football Belgium, dat voetbalmatchen organiseert voor mensen met een geamputeerd lichaamsdeel. “Met die keuze willen we deze onbekende en onbeminde sport in de spotlights plaatsen. We kunnen ons ook vinden in drie ambities die Amp Football Belgium heeft: sociale integratie, het zoeken naar en trainen van talent en het recreatieve”, zegt de organisatie. De spelers voetballen met krukken en zonder prothese.

Drijvende kracht achter Amp Football is Francis Rodenbach, die zelf maar een been heeft. “Ik ben uiterst opgetogen met deze selectie. Met deze steun hopen wij deel te kunnen nemen aan het wereldkampioenschap Amp Football in Mexico in het najaar van 2014”, zegt Cis. “Wij zijn gestart met dit initiatief met een groep collega’s van een bedrijf dat prothesen levert in België. We lieten ons inspireren door onze collega’s in Polen en Nederland die een dergelijk initiatief met succes van de grond kregen. We zijn De Ronde Tafel heel dankbaar dat zij ons een duwtje in de rug geven om naar het wereldkampioenschap in Mexico te kunnen gaan.”

Voor het evenement werkt de serviceclub samen met een aantal partners: stad Kortrijk, KV Kortrijk, K in Kortrijk en drukkerij Jo Vandenbulcke. De Duckrace is ook op facebook en twitter te vinden. De snelste gemeten tijd is ongeveer 25 minuten, de traagste 454 minuten.

(Peter Van Herzeele)

www.kortrijk.rtduckrace.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier