REO Veiling verkoopt eerste Fine Fleur courgettes

© Foto Jos
Redactie KW

De REO Veiling verkocht woensdag 4 mei de eerste courgettes onder het merk Fine Fleur. De mediterraanse groente wordt dit seizoen aangeboden door maar liefst tien verschillende telers.

De lente hangt in de REO Veiling in Roeselare al enige tijd in de lucht. Zo werden vandaag de eerste Fine Fleur courgettes en kroppen sla geveild en verkocht. Daarmee ligt REO Veiling helemaal op koers wat betreft het voorjaarsseizoen. Bij de eerste druk kocht een koper uit Gistel 38 kisten tegen 0,27 eurocent per courgette. De vraag naar de Fine Fleur courgettes zit de laatste jaren in de lift, dus de REO Veiling voorziet een grote verkoop. “In tien jaar tijd is de verkoop van courgettes maar liefst verviervoudigd. We hopen dit jaar ongeveer 35 miljoen stuks te verkopen”, klinkt het bij de veiling.

Fine Fleur staat voor een authentiek en seizoensgebonden streekproduct dat op familiale bedrijven wordt geteeld met kwalitatieve teelttechnieken en een duurzaam productieproces. De Fine Fleur familie telt zeven producten en breidt dus vandaag zijn gamma uit met courgettes.

Veldsla

Door het zonnige weer dit weekend verliep de verkoop van de veldsla ook bijzonder goed. Guy De Winne uit Aalst, Oost-Vlaanderen, kocht de eerste kroppen veldsla aan 0,79 eurocent per stuk. Door het uitgebreide aanbod sla in de winkelrekken, verkoopt de veldsla de laatste jaren niet meer zoals zij dat vroeger deed. “In 2015 verkochten we maar liefst 90.000 kroppen sla. Dit jaar hopen we op een verkoop van 45.000 stuks”, zegt commercieel directeur Dominiek Keersebilck. (KT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier