“Renovatie Thermae Palace Hotel in Oostende is dringend”

Uitbater Mark Vanmoerkerke (rechts) en directeur Bart Wallaeys van het Thermae Palace Hotel: "Een renovatie mag geen twee jaar meer op zich laten wachten." © HH
Redactie KW

De renovatie van het Thermae Palace Hotel mag geen twee jaar meer op zich laten wachten. Dat zegt ondernemer Mark Vanmoerkerke, die tweeënhalf jaar geleden de concessie overnam en intussen al een kleine 10 miljoen euro investeerde in het hotel.

Het Thermae Palace Hotel werd in 1933 geopend door koning Albert I en werd sindsdien nog nooit structureel gerenoveerd. En dat laat zich voelen. “Wij voerden een renovatie van de kamers door, maar acht van de 154 kamers kunnen wij desondanks niet verhuren“, zegt Mark Vanmoerkerke. “Dat zijn er al twee meer dan vorig jaar. Om die kamers weer in gebruik te kunnen nemen, zal er eerst een grote renovatie van het gebouw moeten gebeuren. Zo kan het niet blijven duren.”

Make-up

“In het Thermae Palace is er heel veel make-up”, aldus Mark Vanmoerkerke. “Ik mag er niet aan denken dat er in de Koninklijke Gaanderijen opeens een stuk beton op iemands hoofd valt. Enkele jaren terug was er al eens een proefrenovatie van 25 m van de Gaanderijen. Dat is goed gedaan, maar het stuk is alweer aan het vervallen omdat het dak niet werd vernieuwd. Ook ramen, elektriciteit… zijn aan vernieuwing toe. Het is echt vijf voor twaalf. Er zijn er zelfs die zeggen dat we maar 30 seconden meer hebben.”

De stad en het Vlaams Gewest hebben Thermae Palace in mede-eigendom. “Alle partijen zijn heel goed op de hoogte van de situatie”, weet Mark Vanmoerkerke. “Maar het duurt lang voor er iets gebeurt. In het wrijvingsveld tussen overheid en privé duurt alles lang. Wij willen vooruit, maar we wachten op een totaaloplossing. Het gebouw zelf kopen is voor ons ook een optie. We zijn bereid om naar alle alternatieven te luisteren. Ons plan voor de renovatie ligt in elk geval klaar. Het zou voor iedereen goed zijn als er nu snel duidelijkheid komt.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier