René Defoer uit Lombardsijde is 103

Vooraan zus Margriet Defoer en Rene Defoer. Rechtop v.l.n.r. schoonzoon Gilbert Cogghe, schoondochter Marie-Jeanne Stevens, schoondochter Jeanine Vanhee en dochter Francine Defoer. © LC
Redactie KW

René Defoer werd op zaterdag 27 februari 103 jaar. Hij vierde zijn verjaardag met zijn familie ten huize van zijn dochter Francine die in dezelfde straat – de Schoolstraat – schuin tegenover hem woont.

René Defoer werd geboren in Oostduinkerke op 27 februari 1913. Hij trouwde in 1937 met Bertha Dalle met wie hij in de Schoolstraat ging wonen. Het koppel kreeg drie kinderen: Henri, Pierre en Fancine. René was altijd al een bezig bij. Hij had groene vingers en hij leefde zich graag uit in zijn tuintje en veranda. Ruim een jaar geleden betrapte zijn schoonzoon Gilbert hem nog op de vijfde sport van een ladder terwijl hij een boom aan het snoeien was. Vorig jaar in december kreeg hij wat problemen met zijn ademhaling maar na twee weken ziekenhuisverblijf kwam hij er weer bovenop. Met de nodige hulp van thuisverpleging en -zorg, en dochter Francine die hem ten minste zes keer per dag bezoekt, redt René het nog altijd in zijn eigen huis, zijn vertrouwde stek.

René is een intelligente man. In de lagere school was hij altijd de eerste van de klas maar als 12de uit een gezin met 14 kinderen kreeg hij de kans niet om verder te studeren en ging werken als ijzervlechter. Ook op sportief vlak was René klepper want tot voor enkele jaren sprong hij dagelijks, als het weer het toeliet, op de fiets. René houdt van lekker eten. “Stoofvlees, gebraden kip met veel saus en aardappelpuree zijn zijn favoriete gerechten. En als dessert liefst wat zoets. Een grote verjaardagstaart mag op een dag als vandaag niet mankeren”, zegt Francine.

(LC – foto LC)

Meer in De Zeewacht van vrijdag 4 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier