Reinout Cloet uit Roeselare slaagde er net niet in om het kanaal over te zwemmen

12/09/16 om 22:17 - Bijgewerkt om 22:17

Reinout Cloet is er niet in geslaagd om het kanaal over te zwemmen. Na 14 uren en 21 minuten gezwommen te hebben, moest hij op enkele kilometers van Cap Gris Nez afhaken. Desalniettemin een schitterende prestatie.

Reinout Cloet uit Roeselare slaagde er net niet in om het kanaal over te zwemmen

Reinout samen met een deel van zijn team, enkele dagen voor de grote poging. © (GF)

Reinout Cloet uit Roeselare is altijd al iemand geweest van straffe uitdagingen, zowel sportief als ludiek. Zo'n twee jaar geleden kwam hij op het idee om het kanaal over te zwemmen ten voordele van de wensenorganisatie Make A Wish. Twee jaar lang bereidde hij zich op alle mogelijke manieren voor op deze straffe uitdaging en vandaag, maandag 12 september was het eindelijk zover.

In alle vroegte vertrok hij van over het kanaal voor een tocht van 32 kilometer in vogelvlucht, maar door een stroming zou het sowieso meer kilometers worden. Alles ging goed, maar uiteindelijk werd de toch net iets te zwaar. Na 14 uren en 21 minuten staakte hij de poging op slechts enkele kilometers van het vasteland.

Reinout is er dan niet in geslaagd om het kanaal over te zwemmen, maar hij zamelde wel ongetwijfeld heel veel geld in voor het goede doel. Sowieso een prestatie om trots op te zijn.

(TD)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!