Regen kan pret op feestelijke boerenmarkt in Tielt niet drukken

Met een tombola kon een mand vol lekkers worden gewonnen. (Foto LVA)
Lieven Vancoillie

Gratis proevertjes, hapjes en drankjes : de deelnemers van de boerenmarkt legden hun klanten extra in de watten. Ondanks de miezerige regen was de opkomst behoorlijk.

De boerenmarkt op zaterdag is een begrip in Tielt, en in de ruime regio. “De Tieltse Boerenmarkt staat al meer dan 35 jaar garant voor verse streekproducten”, vertelt voorzitter Etienne Cool.

“Het idee om een Boerenmarkt op te richten, is in 1980 ontstaan bij een paar landbouwers. Elke week op zaterdag stellen we onze markt op en intussen mogen we rekenen op heel wat vaste klanten, uit Tielt en de naburige gemeentes.” Het idee van een boerenmarkt met superverse producten werd in heel wat andere gemeenten al overgenomen. Maar Tielt blijft de bakermat van het gebeuren.

Verhuizing naar de markt was een opsteker

Vandaag zaterdag 7 oktober was het wel een heel bijzonder feestelijke boerenmarkt. Er was animatie en voor de kinderen stond een springkasteel opgesteld. “De verhuizing van het plein aan de belastingen in de Tramstraat naar de Markt is een opsteker”, zegt een bezoeker.

Voor velen hoort een markt nu eenmaal thuis in het centrum van een stad. Van 14 oktober tot en met 4 november wordt de Boerenmarkt door wegenwerken verplaatst naar de Tramstraat. Er was op deze feesteditie ook weer een tombola, waarbij heel wat lekkers kon worden gewonnen. (LVA)

De deelnemers aan de boerenmarkt verwenden hun klanten extra met versnaperingen. (Foto LVA)
De deelnemers aan de boerenmarkt verwenden hun klanten extra met versnaperingen. (Foto LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier