Regen en zonneschijn op Zotte Maandag

Bij de opening van de jaarmarkt in de voormiddag was een paraplu geen overbodige luxe. © JG
Redactie KW

De Pittemse hoogdag van Zotte Maandag op 20 juli begon zeker in mineur, want van bij het ochtendgloren viel een druilerige regen uit de hemel.

Gedurende de hele ochtend bleef de regen gestadig vallen, zodat de jaarmarkt toch wel wat in het water viel. Vanaf 13u30 werden alle deelnemers aan de stoet ontvangen ten huize van deken Rudi Colpaert, maar ook daar verstoorde de regen geregeld de pret. Rond de klok van 15 uur begon het echter uit te klaren en toen de feeststoet vertrok voor zijn tocht door de Pittemse straten begon de zon zowaar van achter de wolken te komen. De stoet zelf stond uiteraard voor een groot deel in het teken van deken Rudi en zijn beroep als landbouwer.

De Oma Reus van De Gavers sloeg het publiek met verstomming en behaalde dan ook verdiend de overwinning.
De Oma Reus van De Gavers sloeg het publiek met verstomming en behaalde dan ook verdiend de overwinning.© JG

Ook de actualiteit en de media werden ten tonele gevoerd. Onder meer de tv-programma’s Belgium’s got talent en The sky is the limit zorgden bij enkele groepen voor inspiratie. Wat dit laatste programma betreft zakte Willy Naessens overigens zelf naar Pittem af. De Gavers, de winnaars bij de wagens, haalden hun inspiratie bij Oma Reus, die enkele weken geleden nog door Antwerpen trok en nu in Pittem op verbluffende wijze nagebouwd werd.

(JG – foto’s JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier