Reddings- en communicatieoefening Seacoast voor het eerst met drone

19/09/16 om 10:47 - Bijgewerkt om 10:46

Op maandag 26 september om 9 uur organiseert de gouverneur van West-Vlaanderen in samenwerking met het gemeentebestuur van Knokke-Heist ter hoogte van het Rubensplein een grote reddings- en communicatieoefening met codenaam Seacoast.

Reddings- en communicatieoefening Seacoast voor het eerst met drone

Als de weersomstandigheden het toelaten, zal voor de eerste keer ook een drone ingezet worden om de reddingsactie te visualiseren in de commandopost operaties (CP-OPS). De oefening bestaat uit het redden van drenkelingen, het zoeken naar vermisten, het organiseren van de commandopostoperaties, het testen van de Astridgespreksgroepen en de communicatie tussen land- en zeediensten.

Onder andere de hulpcentrale 112, CIC/101 centrale West-Vlaanderen, het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum MRCC / Maritiem Informatie Kruispunt (MIK); Brandweerzone 1, MUG Knokke-Heist, de scheepvaartpolitie en de militaire luchtmachtbasis Koksijde (Seaking/NH90) komen in actie.

(DM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!