Redders in Oostende nu ook al paraat op woensdag

V.l.n.r.: Jelle Meyers, Jelle Pyra, Levy Meyer, Gilles Dulst, Summer Monteny, schepen Nancy Bourgoignie en hoofdredder Jonathan Devos. © JRO
Redactie KW

Wat vorig jaar niet kon, kan dit jaar dus wel.

Door het mooie weer werden woensdag drie strandposten in Oostende uitzonderlijk bemand door strandredders. In juni en september wordt een reservedienst met afroep ingezet op drie belangrijke en drukke badzones: strandpost Mariakerke, strandpost Koninginnelaan en strandpost Kemmelbergstraat. Die bewaken de strandposten van 10.30 uur tot 18.30 uur, er worden 15 strandredders ingezet. Dat kan ook het geval zijn indien er nog dagen komen, en die komen er, met mooi weer. Ook tijdens de weekends in juni en september zullen de strandredders worden ingezet. In juli en augustus worden de strandredders dagelijks ingezet van 10.30 uur tot 18.30 uur, ze staan in voor de veiligheid van twaalf badzones van Raversijde tot Duin en zee. .

Studenten die even de examenstress willen vergeten en de boeken opzij willen schuiven om een frisse duik in zee te nemen kunnen dat doen in een van deze badzones“, reageert schepen Nancy Bourgoignie, bevoegd voor de strandreddingsdienst. “De vraag om strandredders in Oostende in te zetten in juni en september was groot, vandaar dat we aan die vraag tegemoet zijn gekomen. De veiligheid van de mensen op het strand en in zee is belangrijk.”

De 20-jarige Summer Monteny studeert bachelor verpleegkundige. Overmorgen heeft ze examen verpleegkundige communicatie. Toch staat ze woensdag op het strand in voor de veiligheid van anderen. “Vrijdag hebben we onze laatste examen”, zegt ze. “Het is de eerste keer dat we hier op een weekdag staan bij mooi weer. Ik doe het graag. We mochten vrijblijvend intekenen om hier vandaag te staan en daar ging ik graag op in. We verdienen een mooi centje en we kunnen genieten van het mooie weer. Ik sta nu inmiddels al vier jaar op het strand, zo lang ik kan blijf ik ook strandredder. Uiteraard komt er een dag dat ik mijn beroep zal uitoefenen en dan zal ik van mijn job als strandredder afstand moeten doen. Maar daar probeer ik nog niet aan te denken.”

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier