Recordeditie Belfius Ieper Trail

© DCZ
Redactie KW

Op zondag 15 oktober kwamen een recordaantal lopers aan de start van de derde, en voorlopig laatste editie van de Belfius Ieper Trail. De organisatie pakte na afloop meteen ook uit met het concept van volgend jaar.

Voor het eerst konden de 2.300 deelnemers kiezen om een lus van 6 km of van 10 km te lopen, daarbij passeerden de lopers door 44 gebouwen. Om 11.15 uur startte voor het tweede jaar op rij de Kids Trail. De 200 enthousiaste kinderen liepen de laatste kilometer van het traject. Naar jaarlijkse gewoonte werd een deel van de opbrengst geschonken aan twee goede doelen. De organisatie en de sponsors van de Belfius Ieper Trail overhandigden twee cheques van elk 2.500 euro aan Hedema en Tegoare.

2300 lopers namen deel aan deze zonnige editie.
2300 lopers namen deel aan deze zonnige editie.© DCZ

Nieuw concept

“Om de lopers te blijven prikkelen hebben we ervoor gekozen om de huidige formule even te stoppen”, vertelt Mathieu Dehaene, één van de organisators. “We sluiten zeker niet uit dat dit concept niet binnen enkele jaren herhaald wordt. Volgend jaar slaan we een geheel nieuwe weg in met de Bellewaerde Trail. Om praktische redenen wordt deze trail al op 18 maart 2018 georganiseerd omdat het park dan nog niet open is. Het idee achter de Bellewaerde Trail blijft hetzelfde als de Ieper Trail. De deelnemers zullen door en rond de attracties en achter de schermen van het park lopen.”

(DCZ/foto DCZ)