Recordavond op Bezemrock in Beselare

Tijdens het optreden van Sylver ging het publiek volledig uit zijn dak. © DCZ
Redactie KW

Op het plein tussen OC De Leege Platse en de sporthal vond op vrijdagavond 11 augustus de eerste avond van het tweedaagse muziekfestival Bezemrock plaats. Met zowat 1.400 bezoekers werd al meteen de jubilieumeditie van vorig jaar overtroffen.

“Het is een recordaantal bezoekers op vrijdagavond in de geschiedenis van Bezemrock”, vertelt een van de organisatoren, Koen Meersseman. “Ook al zag het er op vrijdagmorgen nog niet zo goed uit, gelukkig werden we op vrijdagavond gespaard van regenweer. Hopelijk zijn de weergoden ons op zaterdagavond ook weer goed gezind.” Vrijdag werd bij het reünie-optreden van Sylver het publiek al aardig op gang getrokken. Wanneer Regi, de dj-trots van Limburg en ver daarbuiten, de draaitafels overnam, barstte het feestje echt los. Gevolgd door DiMaro en Yves Deruyter die het publiek helemaal in vuur en vlam kregen.

Zaterdag 12 augustus is traditioneel de rockavond. Lokale groep Final Feed geeft daarbij het startschot gevolgd door King Hiss. Daarna is het tijd voor een stukje jeugdsentiment met de hip-hopformatie Starflam. De legendarische Belgische band The Kids komt afsluiten, gevolgd door een mega openlucht afterparty van Discobar Galaxie. Julie Benwa en R-Mind spelen tussen de optredens door op het tweede podium. Zij kwamen als winnaars uit de bus bij een wedstrijd georganiseerd door Poppunt en Vi.be.

(DCZ – foto DCZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier