Rechter laat ex-bokskampioen uit Ichtegem opsluiten in psychiatrische instelling

Redactie KW

De strafrechter in Brugge heeft woensdag de internering bevolen van voormalig bokskampioen bij de zwaargewichten Geert B. (46).

De Ichtegemnaar stond terecht omdat hij de in beslag genomen wagens en werktuigen van zijn failliete stukadoorbedrijf in Wingene had doorverkocht. Eind 2014 was hij al bij verstek tot vier maanden cel veroordeeld voor die feiten, maar daar tekende B. in de gevangenis verzet tegen aan.

De man kampt met zware psychische problemen, die volgens zijn advocate het gevolg zijn van misbruik in zijn kinderjaren. “Tijdens zijn werk als stukadoor keek hij tegen de witte muren op en zag hij zo de beelden uit zijn verleden terugkomen“, stelde ze tijdens de pleidooien. “Daardoor kon hij zijn job niet meer naar behoren uitoefenen en ging zijn zaak failliet.”

Taakje gekregen van God

B. belandde uiteindelijk in de psychiatrische instelling Sint-Amandus in Beernem, waar hij begin vorig jaar twee medepatiënten zwaar toetakelde in de crisisafdeling. Een van de slachtoffers belandde met verschillende breuken in het ziekenhuis en de politie moest versterking laten aanrukken om de potige kerel te overmeesteren. De uitleg die hij gaf voor zijn agressie was bizar. Hij leefde in de overtuiging dat een van de slachtoffers banden had met de terroristische groepering IS en naar eigen zeggen had God hem de taak gegeven om het kwade te bestrijden.

Ooit was Geert B. een succesvol bokser. Tussen 1995 en 1999 bokste hij 21 profkampen bij de zwaargewichten en schopte hij het tot Belgisch kampioen.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier