Rechtbank Kortrijk vordert drie jaar cel voor man die echtgenote sloeg met stuk marmer

Redactie KW

Een Tunesiër van 62 moest zich maandag op de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor poging doodslag op zijn echtgenote. De vrouw zit momenteel met de kinderen in een vluchthuis.

Op 6 juni 2015 escaleerde de toestand in de woning Ali G. (62). Het koppel trouwde in 2010 in Tunesië en was intussen verhuisd naar België. De twee hebben twee dochters. Eind 2013 was de man zijn werk als vrachtwagenchauffeur verloren, waarna er spanning was ontstaan in de relatie door geldproblemen.

Op de ochtend van 6 juni zette het koppel een discussie voort van de voorgaande avond. Toen was de politie ter plaatse komen bemiddelen. De beklaagde nam de bewuste ochtend zijn gsm. Zijn vriendin sloeg die uit zijn handen, waarop het toestel stuk was.

Stuk marmer van salontafel

De man trok vervolgens naar beneden om een waterpijp te roken, maar de vrouw liep hem achterna. Ze zou hem met een tang op zijn handen geslagen hebben, waarop hij in een vlaag van woede een stuk marmer van een salontafel nam en haar daarmee driemaal op het hoofd probeerde te slaan. Zij kon de slagen deels afweren en haar hoofd beschermen.

“Cliënt heeft niet ontkend dat hij met dat stuk marmer geslagen heeft. Wij betwisten wel dat het om poging doodslag ging. Toen ze schreeuwde dat hij moest stoppen, is hij onmiddellijk opgehouden. De intentie om te doden is dus volgens ons niet bewezen”, pleitte de verdediging.

De openbare aanklager vordert drie jaar cel voor de feiten, waarvan een jaar effectief en de rest met probatie-uitstel. Vonnis op 1 maart.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier