Razendsnelle zeepkisten op de Striepe in Lauwe

© SL
Redactie KW

Het mocht wel eens meezitten na de gutsende regen van vorig jaar. De tweede editie van de UPGIN zeepkistenrace was een voltreffer. Veel zon, veel volk, gelukkige organisatoren en gelukkige deelnemers met ronkende namen zoals “de strontvliegen”.

Alhoewel sommigen minder geluk hadden want de ramp van waarop de zeepkisten dienden te starten was heel wat steiler dan die van vorig jaar. Daar heelhuids doorkomen, wat niet iedereen lukte, was al half gewonnen. De organisatoren, Tim Sabbe, Djess Camertijn, Krist Debaere en Joan Vanderbeken organiseerden de zeepkistenrace voor de tweede maal. Dit TWEK team, ‘Tussen Warm En Koud’ heeft er een doel van gemaakt om het al levendige Lauwe nog meer te laten bruisen. Wat zaterdag met medewerking van ‘Vlaanderen Feest’ zonder meer gelukt is.

Razendsnelle zeepkisten op de Striepe in Lauwe
© SL

Heel wat toeschouwers zagen de twintig zeepkisten razendsnelle tijden neerzetten in hun afdaling van de Leopold Sabbestraat, voor de gelegenheid ‘de Striepe’ genoemd. Na de startramp hadden ze in het parcours een ‘jumpke’ gelegd waarna een verraderlijke chicane volgde. Als afsluiter mochten de houten bolides door een wolk van schuim naar de finish.

Dit parcours werd het snelst afgelegd door ‘zeepkist Jo’ in 23 seconden, tweede was team downs en derde Pieter Hostyn. Slagerij De Loof kreeg de prijs van de pechvogel. De origineelste zeepkist was die van de Chiro van Rekkem.

https://www.youtube.com/watch?v=WYSZgi0B-xk

(SL/foto en video SL)