Rasechte Bissegemnaars vieren diamanten huwelijk

(Foto EDB)
Redactie KW

Op woensdag 17 mei vierden Werner Verschaete (82) en Anna ‘Anneke’ Soen (83) hun diamanten huwelijksjubileum in het Kortrijkse stadhuis.

Werner en Anneke zijn rasechte Bissegemnaars en kenden elkaar al langer. Nu en dan eens samen naar de cinema gaan, groeide uit tot een relatie en een huwelijk. Het koppel trouwde op zaterdag 18 mei 1957 in het gemeentehuis in Bissegem. Daarna ging het naar de kerk. “We trouwden niet met een communiemis, omdat we een ‘erewijn’ dronken in het gemeentehuis.”

Gouden maquettes

Werner ging in 1950 werken bij goudgroothandel Beheydt in Kortrijk, waar hij 41 jaar als goudsmid werkte. “Ik mocht er helpen bij het maken van de gouden maquette van het stadhuis van Kortrijk. Deze werd als geschenk gegeven aan de koning in het jaar 1962. Werner heeft nog gevoetbald bij de eerste ploeg van Bissegem, was nog in de wielerclub en speelde 35 jaar in fanfare De Leiegalm. Hij gaat nu nog eens een pintje drinken in Bissegem en houdt al heel zijn leven van tuinieren.

Anneke werkte als bediende bij de firma Dejaeghere, een weverij in Heule aan de Haantjeshoek. Ze verzond er de stalen. Anneke had ‘gouden handen’. Ze maakte alle kledij zelf. Ze is 30 jaar gaan ‘spellewerken’ en is daar nu ruim drie jaar mee gestopt. Het koppel heeft één zoon Philippe (55), die een relatie heeft met Els Deleu. De kleinkinderen zijn Gilles (18) en Louis (16). Sinds kort hebben Werner en Anneke er met Stephanie (21), Stephen (20), Tom (15) en Laurien (13) nog vier plus-kleinkinderen bij.

(EDB)