Rallypiloten uit Kortrijk, Knokke en Sijsele eren overleden Steve Vandenberghe in Africa Eco Race

Redactie KW

Steve Vandenberghe stierf in april 2015 op de motor tijdens de Libya Rally in Marokko.

De restaurantuitbater racet in het hart van zijn vrienden echter nog altijd met hen mee. Op het voorsteven van de racecamion waarmee Patrick Hillewaere, Jan Govaere en Philip Helewaut naar de Africa Eco Race trekken, prijkt de motor van Steve Vandenberghe.

Patrick Hillewaere (Knokke-Heist), Jan Govaere (Kortrijk) en Philip Helewaut (Sijsele) vertrekken op 27 december vanuit Knokke-Heist naar Monaco, waar op 31 december de officiële start plaats vindt van de Africa Eco Race. Vervolgens gaat het vanaf Sète met de boot richting Marokko waar de koers echt van start gaat. Na een uitdagende race doorheen Marokko, Mauritanië en Senegal is de aankomst voorzien aan de Lac Rose de Dakar op 14 januari 2018.

Het team is met hun deelname niet aan hun proefstuk toe. Ze namen allen al verschillende keren deel aan de Dakar en aan de Africa Eco Race. Ze zijn dan ook bijzonder opgetogen dat de Africa Eco Race dit jaar de authentieke route van de vroegere rally Parijs-Dakar volgt. Voor Jan, piloot van de vrachtwagen MAN, is het twaalf jaar geleden dat hij aan de race deelnam. Patrick heeft ook al verschillende deelnames aan de rally op zijn teller staan. Hij is voor deze editie co-piloot van dienst en staat in voor de navigatie. Mecanicien Philip kent de MAN vrachtwagen van binnen en van buiten.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier