Raketten en vuurpijlen staan klaar voor explosief spektakel in Knokke-Heist

Redactie KW

Woensdagavond is er de eerste sessie van het Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist, voortaan van op een nieuwe locatie.

Wie Knokke-Heist zegt, denkt aan het Internationaal Vuurwerkfestival. Al jarenlang serveert de kustgemeente in augustus vuurwerkshows van het allerhoogste niveau. Een intense ervaring die binnenkort nog spectaculairder wordt, want het vuurwerk wordt van de Wandelaar verplaatst naar de Meerlaan, vlakbij het Casino.

Een verhuizing die voor een nog grotere spektakelwaarde moet zorgen, want de duizenden kijkers worden straks niet alleen meegevoerd door de vuurpijlen. Via zes extra geluidstorens, die over een lengte van 600 meter verspreid staan op de zeedijk, kan men nu ook voor de volle honderd procent van de muzikale tonen genieten. Voor het eerst is de soundtrack ook te horen via de radio op de vuurwerkfrequentie 97.3 fm.

Vier landen strijden voor de overwinning. Italië, de Filipijnen, Kroatië en het Verenigd Koninkrijk. Zij zullen respectievelijk een spektakel brengen op 17, 19, 21 en 23 augustus om 22 uur. Op 25 augustus sluit België het festival af.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier