Raf Willaert en Magda Dessein tonen hun tuin in Westrozebeke

(Foto JCR) © (Foto JCR)
Redactie KW

Het echtpaar Raf Willaert en Magda Dessein organiseert een opendeur in ‘t Zwaluwnest, hun stek in de Hoogledestraat. Bezoekers kunnen er de biologische tuin ontdekken en genieten van de kunstwerken van Magda. Raf houdt er ook een voordracht over kruiden.

Apotheker Raf Willaert is auteur van ‘De Plantenfluisteraar’ en van ‘Wat je lichaam zelf doet, doet het beter’. “De opendeur op zaterdag 23 en zondag 24 juni komt er op vraag van heel wat mensen die met natuur en voeding bezig zijn en is meteen een goede gelegenheid om mensen kennis te laten maken met de kunstwerken van mijn echtgenote”, legt Raf uit. “Magda begon 12 jaar geleden haar opleiding aan de academie van Roeselare. Later volgde ze les bij Anton-Art in Ieper. Tijdens het opendeurweekend stelt ze haar kunstatelier en haar werken voor. Het gaat daarbij over verschillende kunstvormen waaronder aquarel op zijde, olieverf op doek en acryl op doek. Magda is overigens niet aan haar eerste tentoonstelling toe. Ze stelde al een tiental keer tentoon. Zo was ze al met haar werk te gast in de Galerie Alfons Blomme in Roeselare.”

Voordracht

Raf houdt op de opendeur een voordracht over kruiden. “Ik vertel er hoe je tot rust kan komen in je eigen biologische tuin en welke kruiden je best kan gebruiken voor je eigen fit- en gezondheid”, vertelt ‘de plantenfluisteraar’, “Daarnaast worden ook rondleidingen in onze biologische tuin georganiseerd. Er zijn op zaterdag rondleidingen om 10.30 en om 14 uur en op zondag om 10.30 uur. We vragen wel om voor de rondleidingen vooraf in te schrijven. Het aantal plaatsen is immers beperkt. De inschrijvingen lopen momenteel ook behoorlijk vlot binnen. Er is behoorlijk veel interesse voor.”

De opendeur bij Raf Willaert en Magda Dessein in ‘t Zwaluwnest in de Hoogledestraat 1 vindt plaats op zaterdag 23 juni van 10 tot 17 uur en op zondag 24 juni van 10 tot 12 uur. De toegang is volledig gratis. De opendeur is wel bedoeld voor 18-plussers. Er wordt ook gezorgd voor parking in de nabijheid van ‘t Zwaluwnest. (BCH)

Info en inschrijvingen voor de rondleidingen: rafmagdawillaert@telenet.be of 0477 77 25 86.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier