Radio Gaga te gast in De Lovie in Poperinge

© MD
Redactie KW

In de derde reeks van het TV-programma Radio Gaga strijken Joris Hessels en Dominique Van Malder opnieuw neer op verschillende plaatsen waar mensen samenzijn, samenkomen of samenwonen. In hun tot studio omgebouwde caravan brengen ze verslag uit over het wel en wee van de biotoop in kwestie. Deze week waren er opnames in De Lovie in Poperinge, het zorgcentrum voor personen met een mentale handicap.

Birgit Provoost van De Lovie: “In mei kregen wij de vraag van het productiehuis De Chinezen, of ze mochten komen opnemen voor Radio Gaga. Deze week deden ze een aantal interviews met bewoners, meestal bijgestaan door familieleden. De betrokken bewoners werden ook gevolgd op het kasteeldomein, soms met een drone. Wij vinden het een zeer authentiek programma, echt ‘warme televisie’. De makers zijn niet op zoek naar sensatie, outsiders of extreme gevallen. En dat maakt onze bewoners tot meer mens.”

Boeiende televisie

De eerste bewoner van De Lovie die aan bod kwam, was Angelique Vermeersch uit Ieper. Zij vertelde op een erg ontwapende manier zowat heel haar leven. Dat zal zeker boeiende televisie opleveren. Tot slot vroeg zij het plaatje ‘Les Lacs du Connemara’ van Michel Sardou aan.

De nieuwe reeks start vanaf 13 september op Canvas en Radio2. De aflevering, opgenomen in De Lovie, wordt als een van de laatste uitgezonden, de datum is nog niet vastgelegd. Het programma heeft gemiddeld 300.000 kijkers. Maar Radio Gaga trekt ook naar het buitenland. Op het Waddeneiland Schiermonnikoog gaan Joris en Dominique op zoek naar de ziel van de ‘eilander’. Ze zenden zelfs uit in Lourdes, waar jaarlijks duizenden Vlaamse pelgrims op bedevaart gaan. De achtste locatie wordt later bekendgemaakt.

(AHP-Foto MD)