Rachel Neyt uit Sijsele blaast 108 kaarsjes uit

Op de foto zien we naast Rachel haar zoon Lucien en haar schoondochter Noëlla met kleindochter en metekind Ann en schoonzoon Luc. © GF
Redactie KW

Woensdag werd Rachel Neyt maar liefst 108 jaar. Ze vierde haar verjaardag samen met haar familie in rusthuis De Stek in Sijsele.

Rachel komt uit Sijsele en verblijft nu al 20 jaar in het rusthuis, eerst in Sint-Jan in Damme en sinds 2014 in De Stek in Sijsele. Ze woonde voeger in de Houtstraat in Sijsele, in de volksmond ‘t Veld genoemd. Rachel was getrouwd met Achiel Reybrouck. Hij was bouwvakker van beroep en overleed in 1979. Rachel was huishoudster in verschillende gezinnen. Ze verplaatste zich overal en altijd met de fiets om andere mensen in de gemeente te helpen waar ze kon.

Rachel heeft een zoon, drie kleinkinderen, zes achterkleinkinderen en sinds december 2016 een achterachterkleinkind. Een tweede achterachterkleinkind is op komst. Rachel houdt zich nog steeds kranig en blijft erg bij de pinken. Ze kan niet meteen meer alles plaatsen of benoemen, maar toch is haar opmerkingsvermogen nog opmerkelijk intact.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier